34. Pjesnički susreti “Drenovci 2023.” – Predstavljanje zbirke pjesama “Nešto u nama” Anđelka Antića Blaževića (I. večer)

ruj 25, 2023

Ovogodišnji 34. Pjesnički susreti „Drenovci 2023.“ započeli su 22. rujna u „Hrvatskom domu“ u Posavskim Podgajcima predstavljanjem zbirke pjesama „Nešto u nama“ Anđelka Antića Blaževića. Nakon pjesničkog prvijenca „Osjećam“, druga je to autorova zbirka pjesama, koja obuhvaća brojne teme – zavičajne, duhovne, ljubavne, društvene. Uz autora, o zbirci su govorili ravnateljica Općinske narodne knjižnice Drenovci Tena Franić, nastavnik hrvatskog jezika Nikola Matijević i vlč.dr.sc. Ivan Benaković.

Večer poezije obogatili su brojni glazbeni gosti koji su se predstavili s pjesmama koje autorski potpisuje Anđelko. Tako su pjesnički stihovi dodatnu posebnost dobili zahvaljujući izvedbama Sinđira – prve pjevačke konjice, tamburašima, KUD-u „Josip Kozarac“ Posavski Podgajci, ŽPS Rajevčanke i Policijske klape sv. Mihovil iz Splita.

Poezija i glazba pokazale su se kao dobitna kombinacija. Ovaj zanimljiv autorsko-poetsko-glazbeni program okupio je dvjestotinjak posjetitelja koji su došli podržati i poslušati svog Podgajčanina sa zagrebačkom adresom.

Anđelko Antić Blažević rođen je 1976. godine. Kao treće od četvero djece u obitelji, taj je pjesnik i autor već prepoznatljiv po stihovima za tamburašku, klapsku, pop, duhovnu i domoljubnu glazbu. Svoje prve korake napravio je u dvorištu obiteljske kuće u Posavskim Podgajcima, ubrzo ga zamijenivši žitnim poljima slavonske ravnice – motivu koji ga, unatoč tomu što gotovo četvrt stoljeća živi u Zagrebu, snažno obilježava i danas.

Osnovnu i srednju školu završava u rodnoj Slavoniji, a diplomu turističkog smjera stječe na zagrebačkom stručnom studiju ekonomije. Trenutačno radi na financijsko-računovodstvenim poslovima. Oženjen je i otac dvoje djece.

„Zauzdajte konje bile“ i „Sred zlatne doline ljepotica stoji“ tamburaške su skladbe za koje Anđelko uz stihove potpisuje i glazbu. Posebice valja naglasiti kako se riječi njegovih pjesama, osim na radijskim postajama, mogu čuti na raznim događanjima. Tako je, primjerice, Policijska klapa Sveti Mihovil na 25. Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku izvela skladbu ‘Ti si izvor moje sriće’, za koju je tekst napisao upravo Anđelko Antić Blažević.

Povezano

Igraonica za djecu: Higijena zubića

Igraonica za djecu: Higijena zubića

U prethodne dvije održane igraonice, naučili smo sve o važnosti pranja i održavanja higijene zubića. Djeca su kreativno izradila zubić i četkicu za zube. Najvažnije od svega, lijepo su se družili i igrali. Vidimo se u srijedu! [gallery size="medium"...

Posjet Dječjeg vrtića “Petar Pan” Drenovci

Posjet Dječjeg vrtića “Petar Pan” Drenovci

Danas, 2. studenog, u pratnji teta posjetila su nas djeca iz vrtića "Petar Pan" Drenovci. Poslušala su priču o tri praščića i prehlađenom vuku. Zatim su obišla knjižnicu i saznala ponešto o njoj. Na kraju su naši mali posjetitelji bojali, listali slikovnice i igrali...

X
Skip to content