34. Pjesnički susreti “Drenovci 2023.” – Predstavljanje zbirke pjesama “Nešto u nama” Anđelka Antića Blaževića (I. večer)

ruj 25, 2023

Ovogodišnji 34. Pjesnički susreti „Drenovci 2023.“ započeli su 22. rujna u „Hrvatskom domu“ u Posavskim Podgajcima predstavljanjem zbirke pjesama „Nešto u nama“ Anđelka Antića Blaževića. Nakon pjesničkog prvijenca „Osjećam“, druga je to autorova zbirka pjesama, koja obuhvaća brojne teme – zavičajne, duhovne, ljubavne, društvene. Uz autora, o zbirci su govorili ravnateljica Općinske narodne knjižnice Drenovci Tena Franić, nastavnik hrvatskog jezika Nikola Matijević i vlč.dr.sc. Ivan Benaković.

Večer poezije obogatili su brojni glazbeni gosti koji su se predstavili s pjesmama koje autorski potpisuje Anđelko. Tako su pjesnički stihovi dodatnu posebnost dobili zahvaljujući izvedbama Sinđira – prve pjevačke konjice, tamburašima, KUD-u „Josip Kozarac“ Posavski Podgajci, ŽPS Rajevčanke i Policijske klape sv. Mihovil iz Splita.

Poezija i glazba pokazale su se kao dobitna kombinacija. Ovaj zanimljiv autorsko-poetsko-glazbeni program okupio je dvjestotinjak posjetitelja koji su došli podržati i poslušati svog Podgajčanina sa zagrebačkom adresom.

Anđelko Antić Blažević rođen je 1976. godine. Kao treće od četvero djece u obitelji, taj je pjesnik i autor već prepoznatljiv po stihovima za tamburašku, klapsku, pop, duhovnu i domoljubnu glazbu. Svoje prve korake napravio je u dvorištu obiteljske kuće u Posavskim Podgajcima, ubrzo ga zamijenivši žitnim poljima slavonske ravnice – motivu koji ga, unatoč tomu što gotovo četvrt stoljeća živi u Zagrebu, snažno obilježava i danas.

Osnovnu i srednju školu završava u rodnoj Slavoniji, a diplomu turističkog smjera stječe na zagrebačkom stručnom studiju ekonomije. Trenutačno radi na financijsko-računovodstvenim poslovima. Oženjen je i otac dvoje djece.

„Zauzdajte konje bile“ i „Sred zlatne doline ljepotica stoji“ tamburaške su skladbe za koje Anđelko uz stihove potpisuje i glazbu. Posebice valja naglasiti kako se riječi njegovih pjesama, osim na radijskim postajama, mogu čuti na raznim događanjima. Tako je, primjerice, Policijska klapa Sveti Mihovil na 25. Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku izvela skladbu ‘Ti si izvor moje sriće’, za koju je tekst napisao upravo Anđelko Antić Blažević.

Povezano

Radno vrijeme Knjižnice

Radno vrijeme Knjižnice

Dragi korisnici, povodom uskrsnih blagdana Knjižnica danas (29.3.) radi do 12:00 sati. U subotu (30.3.) i ponedjeljak (1.4.) Knjižnica NEĆE raditi. Hvala na razumijevanju!

X
Skip to content