Održana promocija zbirke “Bećarino, ‘ko ti konje ‘rani”

pro 20, 2021

U sklopu programa „Čitajmo zavičajnike“, u petak, 17. prosinca 2021. godine, u Općinskoj narodnoj knjižnici Drenovci održana je promocija zbirke pjesama Antuna Vuića – Nune Šuškova pod nazivom „Bećarino, ‘ko ti konje ‘rani“. Uz voditeljicu programa Mihaelu Galović, zbirku su predstavili Goran Pavlović, ravnatelj Općinske narodne knjižnice Drenovci i urednik biblioteke Cvelferskim šorovima i šorićima, Andrija Matić, predsjednik udruge „Duhovno hrašće“ i dr. sc. Vlasta Markasović, urednica zbirke.

Program je započeo predstavljanjem pučkog pjesnika Antuna Vuića i zvucima pjesme „Bećarino, ‘ko ti konje ‘rani”, po kojoj je zbirka i dobila naziv. Ravnatelj Goran Pavlović predstavio je nakladničku produkciju Knjižnice i biblioteku Cvelferskim šorovima i šorićima. Andrija Matić, predsjednik udruge „Duhovno hrašće“, prisutne je upoznao s rodoslovljem obitelji Vuić, a prof. Vlasta Markasović osvrnula se na pučko pjesništvo i književno-umjetnički aspekt zbirke. Izrazitu čar večeri dale su pjesme koje su posjetitelji imali priliku čuti – stihove koje je Antun Vuić govorio u Drenovcima, 5. siječnja 1972., za emisiju Radio Zagreba Iz naroda za narod. U sklopu promocije bila je upriličena i izložba fotografija iz Šuškovog života, koje su dar Ivana Damjanovića i obitelji Vuić.

Posebno je zanimljiva i dirljiva bila završnica ovog ugodnog druženja, kada su se obitelj Vuić i ostali posjetitelji, inače dragi prijatelji i poznanici Nune Šuškova, prisjetili i podijelili svoje anegdote i uspomene s pučkim pjesnikom kojemu je ova večer i bila posvećena.

 

Povezano

Ljetno radno vrijeme Središnje knjižnice i Ogranaka

Ljetno radno vrijeme Središnje knjižnice i Ogranaka

Zbog korištenja godišnjih odmora od ponedjeljka, 6.6.2022., počinjemo s ljetnim radnim vremenom prema sljedećem rasporedu:   SREDIŠNJA KNJIŽNICA DRENOVCI Ponedjeljak, srijeda i petak: 07:00 - 15:00 sati Utorak i četvrtak: 11:00 - 19:00 sati Subota: 08:00 - 12:00 sati...

Raspisan 11. Natječaj za kratku priču

Raspisan 11. Natječaj za kratku priču

MUZEJ ANĐELA VARAŽDIN raspisuje 11. NATJEČAJ ZA KRATKU PRIČU  Uvjeti natječaja: tekst mora biti izvoran i neobjavljen tekst ne smije biti dulji od tri kartice (5400 znakova s razmacima) mogu sudjelovati svi, bez obzira pišu li hrvatskim standardnim jezikom ili...

X
Skip to content