Održana promocija zbirke “Bećarino, ‘ko ti konje ‘rani”

pro 20, 2021

U sklopu programa „Čitajmo zavičajnike“, u petak, 17. prosinca 2021. godine, u Općinskoj narodnoj knjižnici Drenovci održana je promocija zbirke pjesama Antuna Vuića – Nune Šuškova pod nazivom „Bećarino, ‘ko ti konje ‘rani“. Uz voditeljicu programa Mihaelu Galović, zbirku su predstavili Goran Pavlović, ravnatelj Općinske narodne knjižnice Drenovci i urednik biblioteke Cvelferskim šorovima i šorićima, Andrija Matić, predsjednik udruge „Duhovno hrašće“ i dr. sc. Vlasta Markasović, urednica zbirke.

Program je započeo predstavljanjem pučkog pjesnika Antuna Vuića i zvucima pjesme „Bećarino, ‘ko ti konje ‘rani”, po kojoj je zbirka i dobila naziv. Ravnatelj Goran Pavlović predstavio je nakladničku produkciju Knjižnice i biblioteku Cvelferskim šorovima i šorićima. Andrija Matić, predsjednik udruge „Duhovno hrašće“, prisutne je upoznao s rodoslovljem obitelji Vuić, a prof. Vlasta Markasović osvrnula se na pučko pjesništvo i književno-umjetnički aspekt zbirke. Izrazitu čar večeri dale su pjesme koje su posjetitelji imali priliku čuti – stihove koje je Antun Vuić govorio u Drenovcima, 5. siječnja 1972., za emisiju Radio Zagreba Iz naroda za narod. U sklopu promocije bila je upriličena i izložba fotografija iz Šuškovog života, koje su dar Ivana Damjanovića i obitelji Vuić.

Posebno je zanimljiva i dirljiva bila završnica ovog ugodnog druženja, kada su se obitelj Vuić i ostali posjetitelji, inače dragi prijatelji i poznanici Nune Šuškova, prisjetili i podijelili svoje anegdote i uspomene s pučkim pjesnikom kojemu je ova večer i bila posvećena.

 

Povezano

Radno vrijeme Knjižnice

Radno vrijeme Knjižnice

Dragi korisnici, povodom uskrsnih blagdana Knjižnica danas (29.3.) radi do 12:00 sati. U subotu (30.3.) i ponedjeljak (1.4.) Knjižnica NEĆE raditi. Hvala na razumijevanju!

Promjena termina igraonice za djecu

Promjena termina igraonice za djecu

Termin održavanja igraonica se mijenja tako da će se umjesto srijedom u 17 sati igraonice održavati PONEDJELJKOM u 17 sati i to od ponedjeljka 18. ožujka. Veselimo se novim druženjima! Hvala na razumijevanju! [gallery size="medium"...

X
Skip to content