Održana ZELENA RADIONICA s galebom Markom

lip 7, 2023

Ovoga smo ponedjeljka, 5. lipnja, u Knjižnici ugostili Martinu Markov, doktoricu prirodnih znanosti koja nas je posjetila čak s dalekog otoka Murtera. Život uz more ju je uputio u smjeru najvišeg obrazovanja vezanog uz prirodu, ali odnedavno, veliko zadovoljstvo pronalazi u pisanju slikovnica i priča za djecu. Na ovom književnom susretu, ujedno i interaktivnoj radionici, predstavljena je slikopriča Dnevnik galeba Marka 1 iz serijala  Zelene priče, a glavni su sudionici radionice bili učenici 1. i  2. razreda OŠ „Franjo Hanaman“ u pratnji učiteljica i školskog knjižničara. Zelene priče Martine Markov  bogato su ilustrirane edukativne priče obogaćene humorističnim elementima čija je radnja smještena u našim nacionalnim parkovima i parkovima prirode. Pisane su sa željom da se najmlađim čitateljima dočaraju ljepote tih zaštićenih područja koja kriju bogat i raznolik živi svijet, ali i vrijednu kulturnu baštinu. Zbog izrazito edukativnog sadržaja unutar samih priča, detaljnih opisa likova i područja u kojima se radnja odvija te uputa o ponašanju za vrijeme posjeta parkovima, Zelene priče su prepoznate kao vrijedan edukativni alat za nastavu Prirode i društva i drugim nastavnim predmetima. Djeca, čitajući ove priče, promišljaju o svom odnosu prema prirodi suživljavajući se s galebom Markom i kornjačom Leonardom, likovima naglašenih pozitivnih osobina – iskreni, znatiželjni, pozitivni, druželjubivi, ponosni, uporni i spremni pomoći. Galeb Marko pomaže djeci da upoznaju, zavole i čuvaju prirodu jer PRIRODA JE ZAKON! Tijekom radionice učenici su s velikim zanimanjem gledali animirani film, čitali slikopriču te igrali edukativnu igru memorije Igra par(k)ova. Poručili su nam kako će još više vremena provoditi u prirodi, jer su na zanimljiv način puno toga novog naučili.

Povezano

Radno vrijeme Knjižnice

Radno vrijeme Knjižnice

Dragi korisnici, povodom uskrsnih blagdana Knjižnica danas (29.3.) radi do 12:00 sati. U subotu (30.3.) i ponedjeljak (1.4.) Knjižnica NEĆE raditi. Hvala na razumijevanju!

Promjena termina igraonice za djecu

Promjena termina igraonice za djecu

Termin održavanja igraonica se mijenja tako da će se umjesto srijedom u 17 sati igraonice održavati PONEDJELJKOM u 17 sati i to od ponedjeljka 18. ožujka. Veselimo se novim druženjima! Hvala na razumijevanju! [gallery size="medium"...

X
Skip to content