Održano predstavljanje zbirke poezije “Iz inata baća” Marija Vinkovića – Dade

lis 30, 2023

Povodom Mjeseca hrvatske knjige, u petak 27. listopada, u dvorani Općinske narodne knjižnice Drenovci održano je predstavljanje zbirke poezije „Iz inata baća” Marija Vinkovića – Dade iz Vrbanje.

U programu su, uz autora, sudjelovale urednica zbirke Nevenka Nedić iz Bošnjaka i recitatorice Dubravka Duvnjak i Branka Svirčević iz Vrbanje. Pjesničku večer obogatile su glazbene gošće Arsnuvia, nekadašnje ŽPS Rajevčanke.

Mario Vinković rođen je u Bošnjacima, gdje je i završio osnovnu školu, a srednju šumarsku školu završio je u Karlovcu. Nakon završetka školovanja vraća se u Bošnjake. Napisao je ukupno šest zbirki pjesama. Prvu zbirku pjesama „Sve ljubavi moje“ izdao je 2016. godine. Objavio je i slijedeće zbirke: „Ispod kape šokačke“, „Iz Bošnjaka Cvelfer sam“, „Suza šokačka“, “Dadina duša“ i “Iz inata baća”

.

Povezano

Igraonica za djecu: Higijena zubića

Igraonica za djecu: Higijena zubića

U prethodne dvije održane igraonice, naučili smo sve o važnosti pranja i održavanja higijene zubića. Djeca su kreativno izradila zubić i četkicu za zube. Najvažnije od svega, lijepo su se družili i igrali. Vidimo se u srijedu! [gallery size="medium"...

Posjet Dječjeg vrtića “Petar Pan” Drenovci

Posjet Dječjeg vrtića “Petar Pan” Drenovci

Danas, 2. studenog, u pratnji teta posjetila su nas djeca iz vrtića "Petar Pan" Drenovci. Poslušala su priču o tri praščića i prehlađenom vuku. Zatim su obišla knjižnicu i saznala ponešto o njoj. Na kraju su naši mali posjetitelji bojali, listali slikovnice i igrali...

X
Skip to content