Održano predstavljanje zbirke poezije Laure Zečević

velj 27, 2023

U subotu, 25. veljače, u dvorani Općinske narodne knjižnice Drenovci održano je predstavljanje zbirke poezije „Nesnošljivi delirij“ mlade drenovačke autorice Laure Zečević. Zbirka je objavljena kao prvi naslov biblioteke „Mladi“.

Na samom početku promocije brojne okupljene pozdravila je knjižničarka, ujedno i jedna od urednica zbirke Ivana Maršić Zečević te predstavila nakladničku djelatnost Općinske narodne knjižnice Drenovci. Predstavljena je i nova biblioteka „Mladi“ koja ima za cilj potaknuti mlade autore s područja Cvelferije da se odvaže pisati i objaviti svoje tekstove, predstaviti neafirmirane pjesničke glasove i potaknuti ih da ostanu i dalje aktivni na domaćem i regionalnom polju.

Kroz pjesničku večer provela nas je ravnateljica Općinske narodne knjižnice Drenovci i urednica zbirke Tena Franić koja se osvrnula na Laurino pjesništvo i književnoumjetnički stil. U ugodnom razgovoru s mladom autoricom saznali smo odakle je krenula ljubav prema pisanju, književnim uzorima i značenju zbirke koja je, kako autorica naglašava: „napisana u afektu trenutnih osjećaja koji bi me u tom trenutku obuzimali“. Mlada autorica pročitala je nekoliko svojih pjesama, a osim nje prisutnima je dvije Laurine pjesme pročitala i knjižničarka Mihaela Martinović. Književna večer upotpunjena je glazbenim notama violine u izvođenju mladog glazbenika Dine Heđija.

Na kraju ove lijepe večeri Laura je otkrila svoje buduće planove i najavila da vrijedno radi na drugoj zbirci pjesama koja će, kako se nada, uskoro ugledati svjetlo dana. Svi posjetitelji imali su priliku kupiti zbirku „Nesnošljivi delirij“ uz posvetu autorice, a u naredno vrijeme moći će se posuditi i u Knjižnici i njezinim Ograncima. Druženje se nastavilo u Knjižnici uz prigodni domjenak.

Čestitamo Lauri na prvoj zbirci i uspješnoj promociji!

 

Povezano

Igraonica za djecu: Dan osoba s Down sindromom

Igraonica za djecu: Dan osoba s Down sindromom

Danas smo u igraonici obilježili Svjetski dan osoba s Down sindromom. Simbol Dana sindroma Down su šarene čarape jer ih osobe s Down sindromom ne mogu upariti. Vidimo se u četvrtak!

Igraonica za djecu: Visibaba

Igraonica za djecu: Visibaba

Danas smo pozdravljali proljeće bojajući visibabu, pročitali smo neke pjesmice i zanimljivosti o visibabi. Igrali se i vježbali grafomotoriku. Vidimo se u utorak!  

Odobrena financijska sredstva za 2023. godinu

Odobrena financijska sredstva za 2023. godinu

I u 2023. godini Ministarstvo kulture i medija i Vukovarsko-srijemska županija podržali su rad naše knjižnice i prepoznali kvalitetu naših programa i usluga koje pružamo našim članovima, korisnicima i cijeloj lokalnoj zajednici!    MINISTARSTVO KULTURE I MEDIJA...

X
Skip to content