Posjet i upis učenika u knjižnicu

stu 15, 2021

U našoj je knjižnici obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige nezamislivo bez posjete učenika prvih razreda osnovnih škola s područja Općine Drenovci. Nakon pozdravne riječi, knjižničarka je upoznala učenike s radom knjižnice i pravilima ponašanja u knjižnici. Razgovaralo se o dosad posjećenim knjižnicama te razlikama između školske i narodne (gradske) knjižnice. Nakon toga, učenici su slušali priču „Kako je zeko zavolio knjižnicu“ autorice Ivanke Ferenčić Martinčić nakon čega su izražavali vlastite dojmove i doživljaje priče. Upoznali su se s odjelima knjižnice i sadržajima koje ona nudi. Učenici su upoznati i s načinom posuđivanja knjiga, važnosti čuvanja knjiga i s vraćanjem knjiga na vrijeme, o razlici između knjižnice i knjižare… Na kraju su učenici zaigrali kviz kojim su pokazali svoje stečeno znanje o knjižnici.

U razdoblju od 15. listopada do 15. studenoga, knjižnicu je posjetilo ukupno 46 učenika – 13 učenika prvog razreda OŠ “Franjo Hanaman” Drenovci, 7 učenika prvog i  drugog razreda OŠ “Ivan Filipović” Račinovci i PŠ Đurići, 16 učenika prvog i drugog razreda OŠ “Davorin Trstenjak” Posavski Podgajci i 10 učenika prvog i trećeg razreda PŠ Rajevo Selo. Na samome kraju, učenici su se upisali u Općinsku narodnu knjižnicu Drenovci i posudili slikovnicu, knjigu ili DVD po vlastitom izboru.

Nadamo se da su učenici, baš poput zeke iz priče, zavoljeli knjižnicu i da će ju često posjećivati!

 

 

Povezano

Obavijest o posudbi

Obavijest o posudbi

Sve naše članove i članice kojima je zbog novih mjera onemogućen ulazak u knjižnicu obavještavamo da će i dalje imati mogućnost posudbe! Za Vas će ispred knjižnice biti postavljen pult na kojem ćete moći vratiti i preuzeti nove knjige koje ćete prethodno naručiti od...

Radno vrijeme – petak

Radno vrijeme – petak

Dragi naši korisnici, obavještavamo Vas da će u petak, 19.11.2021., Središnja knjižnica Drenovci raditi od 07:00 do 15:00 sati. Ogranci Rajevo Selo i Posavski Podgajci neće raditi.

Obavijest o novim mjerama u knjižnici

Obavijest o novim mjerama u knjižnici

Dragi korisnici, sukladno propisanim mjerama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske vezane za sprečavanje širenja virusa COVID-19, od 16. studenog 2021. ulazak u Središnju knjižnicu i njezine ogranke moguć je uz predočenje: EU digitalne covid potvrde potvrde o...

X
Skip to content