Posjet i upis učenika u knjižnicu

stu 15, 2021

U našoj je knjižnici obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige nezamislivo bez posjete učenika prvih razreda osnovnih škola s područja Općine Drenovci. Nakon pozdravne riječi, knjižničarka je upoznala učenike s radom knjižnice i pravilima ponašanja u knjižnici. Razgovaralo se o dosad posjećenim knjižnicama te razlikama između školske i narodne (gradske) knjižnice. Nakon toga, učenici su slušali priču „Kako je zeko zavolio knjižnicu“ autorice Ivanke Ferenčić Martinčić nakon čega su izražavali vlastite dojmove i doživljaje priče. Upoznali su se s odjelima knjižnice i sadržajima koje ona nudi. Učenici su upoznati i s načinom posuđivanja knjiga, važnosti čuvanja knjiga i s vraćanjem knjiga na vrijeme, o razlici između knjižnice i knjižare… Na kraju su učenici zaigrali kviz kojim su pokazali svoje stečeno znanje o knjižnici.

U razdoblju od 15. listopada do 15. studenoga, knjižnicu je posjetilo ukupno 46 učenika – 13 učenika prvog razreda OŠ “Franjo Hanaman” Drenovci, 7 učenika prvog i  drugog razreda OŠ “Ivan Filipović” Račinovci i PŠ Đurići, 16 učenika prvog i drugog razreda OŠ “Davorin Trstenjak” Posavski Podgajci i 10 učenika prvog i trećeg razreda PŠ Rajevo Selo. Na samome kraju, učenici su se upisali u Općinsku narodnu knjižnicu Drenovci i posudili slikovnicu, knjigu ili DVD po vlastitom izboru.

Nadamo se da su učenici, baš poput zeke iz priče, zavoljeli knjižnicu i da će ju često posjećivati!

 

 

Povezano

Radno vrijeme Knjižnice

Radno vrijeme Knjižnice

Dragi korisnici, povodom uskrsnih blagdana Knjižnica danas (29.3.) radi do 12:00 sati. U subotu (30.3.) i ponedjeljak (1.4.) Knjižnica NEĆE raditi. Hvala na razumijevanju!

Promjena termina igraonice za djecu

Promjena termina igraonice za djecu

Termin održavanja igraonica se mijenja tako da će se umjesto srijedom u 17 sati igraonice održavati PONEDJELJKOM u 17 sati i to od ponedjeljka 18. ožujka. Veselimo se novim druženjima! Hvala na razumijevanju! [gallery size="medium"...

X
Skip to content