Pseće sunce – novi naslov iz nakladničke produkcije Knjižnice

ruj 7, 2021

NOVI NASLOV IZ BIBLIOTEKE POSEBNA IZDANJA

Ponuda naših izdanja obogaćena je za još jedan novi naslov.

Knjiga Pseće sunce, autora Marka Kovačevića, kada se pojavila po prvi puta 1995., bila je zasigurno jedna od prvih koje su govorile o stradanjima, uzništvu i tragičnim sudbinama pojedinaca koji su svoju sudbinu usko vezali uz ono što u tim ranim i ratnim devedesetima bilo najsvetije svakom Hrvatu, dom i Hrvatska.

Zbog toga, i to s pravom, ovo iskreno dokumentarno i autobiografsko svjedočanstvo, zaslužuje da, se po treći puta nađe u rukama, ne samo onih koji su prošli slične kalvarije, nego i onih koji su bili toga pošteđeni, iz ovih ili onih razloga.

Studeni je 1991., desetak dana prije pada Vukovara, peteročlana grupa za diverzantsko djelovanje u sustavu jedinica za posebno djelovanje Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, krenula je put Brčkog. Cilj akcije – dignuti u zrak neprijateljski transport topova i streljiva na željezničkom kolodvoru u Brčkom. No, na žalost, sam tijek akcije prekinut je već na most, koji spaja dvije obale Save, i preko kojega je grupa trebala doći na odredište – željeznički kolodvor. Tog 09. studenoga sva petorica, među kojima je bio Marko (rođen 22. 06. 1970. u Brčkom) uhićeni su, u lisicama odvedeni u Srbiju i tamo osuđeni na po pet godina zatvora. Beograd, Sremska Mitrovica, Požarevac mjesta i tamnice u kojima je Marko preživljavao i proživljavao najcrnje dane, dane dijela svoje mladosti.

(preuzeto iz predgovora)

Povezano

Novo radno vrijeme ogranka Posavski Podgajci

Novo radno vrijeme ogranka Posavski Podgajci

Dragi korisnici, zbog iznimno velikog interesa i posjećenosti te povećanog opsega posla ogranak Posavski Podgajci radit će tri dana u tjednu i to: PONEDJELJAK, SRIJEDA I PETAK - od 13:00 do 15:00 sati Vidimo se!

Obavijest o početku igraonica  za djecu

Obavijest o početku igraonica za djecu

Dragi naši korisnici, od 21. rujna ponovno ćemo započeti s igraonicama za djecu od 3-6 godina i to prema sljedećem rasporedu: SREDIŠNJA KNJIŽNICA DRENOVCI – utorkom i četvrtkom od 11:30-13:30 sati OGRANAK RAJEVO SELO – srijedom i petkom od 11:00-12:30 sati S...

Novo radno vrijeme Središnje knjižnice Drenovci

Novo radno vrijeme Središnje knjižnice Drenovci

Nakon ljetnog radnog vremena Središnja knjižnica se od 13. rujna vraća na uobičajeno radno vrijeme od PONEDJELJKA DO PETKA od 07:00 – 19:00 sati te SUBOTOM od 08:00 – 12:00 sati.

X
Skip to content