Svečano obilježena 110. obljetnica drenovačke knjižnice

ožu 29, 2017

Jučer je u multimedijalnoj dvorani drenovačke knjižnice svečano obilježena 110. obljetnica osnutka drenovačke knjižnice. U zanimljivom programu koji je otpočeo povijesnim prikazom o djelovanju knjižnice od njezinih početaka, odnosno od 28. ožujka 1907., kada su potvrđena Pravila Hrvatske čitaonice u Drenovcima, pa sve do 2003. kada je ova ustanova uselila u novi prostor, govorila je Ema Čelebić. O daljnjem djelovanju Knjižnice govorio je Goran Pavlović, koji je posebice istaknuo sve one vrijednosti koje su ovu kulturnu ustanovu, u nepunih četrnaest godina rada, dovele do laskave titule Knjižnica godine u 2015., koju dodjeljuje Hrvatsko knjižničarsko društvo.
U ime osnivača knjižnice skupu se obratio Jakša Šestić, načelnik Općine Drenovci, Andrija Matić, predsjednik Udruge za promicanje kulture „Duhovno hrašće“, u ime inicijatora osnutka drenovačke knjižnice, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci Emilija Pezer, te Božo Galić, župan Vukovarsko-srijemske županije.
Čestitku povodom ovog značajnoga jubileja uputila je ministrica Kulture Republike Hrvatske Nina Obuljen Koržinek koju u cijelosti donosimo.

 

Povezano

Radno vrijeme Knjižnice

Radno vrijeme Knjižnice

Dragi korisnici, povodom uskrsnih blagdana Knjižnica danas (29.3.) radi do 12:00 sati. U subotu (30.3.) i ponedjeljak (1.4.) Knjižnica NEĆE raditi. Hvala na razumijevanju!

Promjena termina igraonice za djecu

Promjena termina igraonice za djecu

Termin održavanja igraonica se mijenja tako da će se umjesto srijedom u 17 sati igraonice održavati PONEDJELJKOM u 17 sati i to od ponedjeljka 18. ožujka. Veselimo se novim druženjima! Hvala na razumijevanju! [gallery size="medium"...

X
Skip to content