Pjesnički susreti 2006

Na Susretima je do sada nastupilo dvjestotinjak pjesnika iz Hrvatske i inozemstva, a ove se godine okupilo i petnaest sudionika.

Nakon okupljanja u prostorijama Općinske narodne knjižnice Drenovci, pjesnici su u prijepodnevnim satima održali već tradicionalne susrete s učenicima osnovnih škola s područja Cvelferije – u Drenovcima, Račinovcima, Posavskim Podgajcima i Gunji.

U okviru Susreta bila je i promocija prošlogodišnje nagrađene zbirke poezije dečko. žena:dečko? naranča! autora Franje Nagulova. Zbirku mladog autora predstavili su Marina Kalistović i Goran Rem, a stihove je govorio Mario Rade.

Pjesničko sijelo počelo je u 20.00 sati u Domu kulture u Drenovcima, gdje su dodjeljene nagrade:

Nagrade

1. nagrada Povelju “Visoka žuta žuta”, te nagrada za životno djelo, dodjeljena je hrvatskoj pjesnikinji, jezikoslovnoj i književnoj znanstvenici Jasni Melvinger

2. nagrada Priznanje “Duhovno hrašce” dodijeljeno je pjesniku iz Slavonije za zbirku poezije “Kopito trajnoga konja” Željku Kneževiću

3. nagrada Nagrada za najbolji neobjavljeni rukopis, mladog autora iz Slavonije. (Na ovim Pjesničkim susretima ne dodjeljuje se, budući da ni jedan od rukopisa pristiglih na natječaj nije na pjesničkoj razini dosad nagradivanih zbirki mladih autora iz Slavonije.)

X
Skip to content