Pjesnički susreti 2017

Programom „Večer pučkih pjesnika Cvelferije“, održanom u četvrtak 04. svibnja, otvoreni su 28. Pjesnički susreti „Drenovci 2017.“ U nazočnosti prof. Jakše Šestića, načelnika Općine Drenovci, goste je najprije pozdravio Goran Pavlović, izvršni producent Pjesničkih susreta i ravnatelj Općinske knjižnice Drenovci. Nadalje su svoje pjesme čitali pučki pjesnici: Stjepan Bogutovac, Josipa Brkić, Milena Fotes, Ivo Mijatović, Zdenka Nikolić, Dana Pavlović – Mataković, Anica Segeš, Đurđa Sladović, Nedjeljka Stojić te Petar Trtolja, predsjednik Udruge pučkih pjesnika Cvelferije „Sveti Mihovil“, koji je program i vodio. U čitanju su im se pridružili i gosti pjesnici Stanka Gjurić, Diana Rosandić i Borben Vladović. U znak sjećanja na ovu večer, pjesnicima su uručena izdanja knjiga i zbirki pjesama u nakladi Općinske narodne knjižnice Drenovci. Kao glazbeni gosti, nastupala je pjevačka skupina „Veselo srce“.

Drugi dan Pjesničkih susreta započeo je gostovanjem pjesnika u osnovnim školama, pa je tako OŠ „Davorin Trstenjak“ u Posavskim Podgajcima posjetio Borben Vladović, OŠ „Ivan Meštrović“ u Drenovcima posjetila je Diana Rosandić, dok je Stanka Gjurić posjetila OŠ „Ivan Filipović“ u Račinovcima. Kako se bližila večer, upriličene su pjesničke večeri u knjižnicama Vukovarsko-srijemske županije.

Treći dan Pjesničkih susreta „Drenovci 2017.“ započeo je predstavljanjem knjige Povratna karta Paule Čačić koja je na prošlogodišnjim susretima nagrađena za neobjelodanjeni rukopis. Uslijedio je prijem kod načelnika u Općini Drenovci, a nakon toga započelo je i Središnje književno sijelo. Nakon uživanja u stihovima književnika koji su prisustvovali i glazbe naših glazbenih gostiju, dodijeljene su i nagrade ovogodišnjih Pjesničkih susreta. Povelja Visoka žuta žita dodijeljena je Nikoli Đuretiću, priznanje i statua Duhovno hrašće dodijeljena je Marini Tomić, dok je nagradu za najbolji neobjavljeni rukopis dobila Anamarija Mutić.

X
Skip to content